Gyakran feltett kérdések - Contractubex® Intenzív tapasz

A Contractubex® Intenzív tapasz teljesen eltünteti a heget?

Nem, egy heg maradandó és soha nem fog teljesen eltűnni. A Contractubex® Intenzív tapasz azonban lényegesen csökkenti a hegek láthatóságát. Fontos a kezelés hosszabb ideig történő folytatása (3-6 hónap)

Mikor látom a Contractubex® Intenzív tapasz sikeres alkalmazásának első jeleit?

A hegek kezelése türelmet igényel, mivel a sérült bőr gyógyulása időbe kerül. A Contractubex® Intenzív tapasz sikeres alkalmazásának első jeleit rendszerint a bőrpír csökkenése, a feszülés, a viszketés enyhülése jelenti. Az időlegesen jelentkező viszketés azonban gyakran annak a jele, hogy a heg gyógyul, aminek nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani.

Mikor kezdhetem el használni a Contractubex® Intenzív tapaszt?

A kezelés azonnal megkezdődhet az öltések eltávolítása után, vagy ha a var már leesett. Ha az Intenzív tapasz használatával a bőr enyhén bepirosodik, javasolt felkeresni kezelőorvosát és tanácsot kérni a kezelés esetleges felfüggesztésére vonatkozóan.

Mennyi ideig használhatom a Contractubex® Intenzív tapaszt?

Legalább 3 hónapon keresztül használhatja, minden éjszaka 6 és maximum 12 órás időtartam között hagyja fent a bőrfelületen. Kérjük, minden nap használja az új Intenzív tapaszt. Minden Intenzív tapasz a felhelyezést követően kb. 6 órán át szabadítja fel a benne lévő hatóanyagokat.

A hegem kisebb, mint az Intenzív tapasz!

Ha kisebb hege van, levághatja a tapaszt a megfelelő méretre.
Kérjük, győződjön meg róla, hogy nem távolítja el az átlátszó filmet a vágás előtt. A kivágott darabokat pár napon belül fel kell használni!

A hegem nagyobb, mint az Intenzív tapasz!

Nagyobb kiterjedésű hegek esetén, közvetlenül egymás mellé több Intenzív tapaszt is felhelyezhet. Javasoljuk azonban, hogy hosszabb vagy szélesebb hegek esetében a Contractubex® gélt használják a hegkezelésre, amely vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Lehet a Contractubex® Intenzív tapaszt régi hegek esetében is alkalmazni?

Igen, akár egy évnél régebbi hegek is kezelhetők vele. A régebbi hegek kiszáradhatnak és megkeményedhetnek, amely esetben a Contractubex® Intenzív tapaszt legalább 6 hónapon át naponta 3-szor kell a bőrbe masszírozni. A Contractubex® Intenzív tapasz csökkentheti a heg magasságát és a bőrpírt is, valamint puhíthatja a szövetet, amelynek következtében a heg kevésbé feltűnő lesz. A Contractubex® Intenzív tapasz ultrahangos terápiával történő kombinálása javíthatja a hatékonyságot.

Gyerekeknél lehet-e alkalmazni a Contractubex®Intenzív tapaszt?

3 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem alkalmazható.

Bizonyított a Contractubex® Intenzív tapasz klinikai hatékonysága

Igen, a Contractubex® hegesedést gátló és hegeket kezelő klinikai hatékonyságát
számos klinikai vizsgálat támasztja alá. Az orvosok javasolják és felírják a Contractubex® Intenzív tapaszt.

Hol vásárolhatom meg a Contractubex® intenzív tapaszt?

Mindkét készítmény, a Contractubex® gél és a Contractubex® Éjszakai intenzív tapasz kizárólag gyógyszertárakban kapható.

Mikor használjam a Contractubex® gélt és mikor a Contractubex® Intenzív tapaszt?

Mindkét kezelési módszer hatékony a hegek ellen. Az intenzív tapasz elzáródási hatással is rendelkezik, könnyen alkalmazható egész éjszakán át, és a test nehezen elérhető felületeire is használható. Ezzel szemben a gélt naponta kétszer gyengéden be kell masszírozni a hegszövetbe, és a nagyobb kiterjedésű hegek, ill. az ízületek felett található hegek esetében javasolt alkalmazni.