Alkalmazás

Minél korábban kezdi el a heg kezelését, annál nagyobb az esélye annak, hogy pozitívan tudja befolyásolni a heg formálódását. A Contractubex®-et kezdje el rögtön azután használni, hogy a seb záródott és/vagy a varratokat kiszedték. Az átlátszó gélt könnyű és biztonságos alkalmazni.

Ideális esetben a Contractubex® gélt naponta 2-szer, 3-szor finoman be kell masszírozni a bőrbe, legalább 3 hónapon keresztül.

A Contractubex® diszkrét filmréteget képez a bőrön, amely védi az érzékeny hegszövetet.

A Contractubex®-et csak olyan sebekre vigye fel, amelyek már záródtak! Kerülje el a szembe jutást, az orr és a száj belsejét, illetve az egyéb nyálkahártyákat.

A heg közepétől kiindulva, a szélek felé haladva masszírozza be a gélt a hegbe.

Majd körkörös mozdulatokkal dolgozza bele a gélt a bőrbe, amíg az teljesen felszívódik.

A hegek kezelése türelmet igényel, mivel a sérült bőrnek időre van szüksége ahhoz, hogy meggyógyuljon. Körülbelül 4 hét elteltével a bőrpír csökkenése vehető észre, 2 hónap után pedig a hegszövet fokozatosan kivilágosodik, rugalmasabbá válik és kisimul.

A Contractubex® gél nagyon biztonságos és tolerálhatóságát számos klinikai vizsgálat bizonyítja. Biztonsággal alkalmazható kisgyermekek esetében is, 1 éves kortól.

A kezelés régebbi hegek esetében is alkalmazható. Régi hegek esetén a Contractubex® gélt naponta 3 alkalommal kell a bőrbe masszírozni, legalább 6 hónapon keresztül.