Tippek: Hogyan kezeljük a heget?

Kerülje a túlzott meleget és a túlzott hideget!

A friss hegek különösen érzékenyek. Ha intenzív napfénynek vagy UV sugárzásnak van kitéve, az év hat hónapjában fényvédőkrémet tanácsos használni. Kerülni kell a szaunát, valamint a tartós hideget is. Ezek a körülmények negatívan hathatnak a regenerációs folyamatra.

Ne viseljen dörzsölő ruházatot!

Kerülje a túl szoros ruhák viselését, mert azok irritálhatják a heges bőrt. A heges bőrszövet sokkal érzékenyebb, mint az egészséges bőr. A heges felület bőrpírral és a heg keményedésével reagálhat a dörzsölődésre.

Figyeljen a csuklón, könyökön és más, ízületi területen található hegekre!

A csontok közelében található hegeket különösen védeni kell. Vigyázzon, nehogy újra megsértse a heges bőrt! A friss hegek hamar kinyílhatnak sportolás közben. A gyógyulási folyamatot megzavarhatja a fizikai stressz.

Extra tipp - fürdetés

A fürdés, ill. mosakodás a kézen, a könyökön, a lábon stb. található hegek esetében ajánlott. Adjon a langyos vízhez egy borsónyi Contractubex® gélt, és óvatosan mossa meg a heget.

Contractubex alkalmazása

Alkalmazza a Contractubex® gélt a lehető leghamarabb a seb lezáródása vagy a varratok eltávolítása után. Az alig látható heg kialakulását a korai és kitartó alkalmazás segíti elő. Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Legyen türelmes!

Egyes hegek gyorsabban reagálnak a kezelésre, mint mások. Elengedő türelemmel és gondossággal a heg állapota sokat javulhat.