GYIK

Itt megtalálhatja a gyakran feltett kérdéseket a hegkezelésről

A Contractubex® teljesen eltünteti a heget?

Nem, egy heg maradandó és soha nem fog teljesen eltűnni. A Contractubex® azonban lényegesen csökkenti a hegek láthatóságát. Fontos a kezelés hosszabb ideig történő folytatása (3-6 hónap).

Mikor látom a Contractubex® sikeres alkalmazásának első jeleit?

A hegek kezelése türelmet igényel, mivel a sérült bőr gyógyulása időbe kerül. A Contractubex® sikeres alkalmazásának első jeleit rendszerint a bőrpír csökkenése, a feszülés, a viszketés enyhülése jelenti. Az időlegesen jelentkező viszketés azonban gyakran annak a jele, hogy a heg gyógyul, aminek nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani.

Mennyi ideig kell használnom a Contractubex® gélt?

A lehető legjobb eredmény elérése érdekében legalább 3 hónapon át naponta 2-szer, 3-szor kell alkalmazni. A kezelést egy évig is lehet folytatni, ha szükséges. A Contractubex® gél nagyon jól tolerálható hosszas alkalmazás esetén is.

A Contractubex® gél alkalmazása közben használhatok sminket?

Természetesen. Csak arra kell figyelnie, hogy a Contractubex® gélt a smink felvitele előtt vigye fel bőrére. Ezáltal lehetővé válik, hogy az aktív összetevők a lehető legjobban szívódjanak be bőrébe.

Lehet a Contractubex® gélt régi hegek esetében is alkalmazni?

Igen, akár egy évnél régebbi hegek is kezelhetők vele. A régebbi hegek kiszáradhatnak és megkeményedhetnek, amely esetben a Contractubex® gélt legalább 6 hónapon át naponta 3-szor kell a bőrbe masszírozni. A Contractubex® csökkentheti a heg magasságát és a bőrpírt is, valamint puhíthatja a szövetet, amelynek következtében a heg kevésbé feltűnő lesz. A Contractubex® ultrahangos terápiával történő kombinálása javíthatja a hatékonyságot.

Gyerekeknél lehet-e alkalmazni a Contractubex® gélt?

Igen, természetesen. Gyermekek esetén, 1 éves kortól naponta egyszer vagy kétszer ajánlott bedörzsölni a hegszövetbe.
1 évesnél fiatalabb gyermekek esetén az alkalmazása nem ajánlott, a biztonságosságra és hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt.

Bizonyított a Contractubex® klinikai hatékonysága?

Igen, a Contractubex® hegesedést gátló és hegeket kezelő klinikai hatékonyságát számos klinikai vizsgálat támasztja alá.

Hol vásárolhatom meg a Contractubex® gélt?

A Contractubex® gél kizárólag gyógyszertárakban kapható. Tekintse meg a Vásárlás menüben partner patikáinkat!