Mindennapi tippek

Hogyan kezeljük a heget?

Kerülje a túlzott meleget és a túlzott hideget!
A friss hegek különösen érzékenyek. Ha intenzív napfénynek vagy UV sugárzásnak van kitéve, az év hat hónapjában fényvédőkrémet tanácsos használni. Kerülni kell a szaunát, valamint a tartós hideget is. Ezek a körülmények negatívan hathatnak a regenerációs folyamatra.

Ne viseljen dörzsölő ruházatot!
Kerülje a túl szoros ruhák viselését, mert azok irritálhatják a heges bőrt. A heges bőrszövet sokkal érzékenyebb, mint az egészséges bőr. A heges felület bőrpírral és a heg keményedésével reagálhat a dörzsölődésre.

Figyeljen a csuklón, könyökön és más, ízületi területen található hegekre!
A csontok közelében található hegeket különösen védeni kell. Vigyázzon, nehogy újra megsértse a heges bőrt! A friss hegek hamar kinyílhatnak sportolás közben. A gyógyulási folyamatot megzavarhatja a fizikai stressz.

Extra tipp – fürdetés
A fürdés, ill. mosakodás a kézen, a könyökön, a lábon stb. található hegek esetében ajánlott. Adjon a langyos vízhez egy borsónyi Contractubex® gélt, és óvatosan mossa meg a heget.

Extra tipp – Gél kötszerezése
Nagy kiterjedésű hegek esetén a gél kötszerezésének használata javasolt. Először puhítsa fel a hegszövetet egy nedves és meleg kendővel.
Ezután a Contractubex® gélt közepesen vastag rétegben vigye fel. Óvatosan masszírozza be a gélt a hegszövetbe.
Ezután fedje le a területet egy vékony konyhai fóliával. Majd tegyen rá kötszert.
Ezután egyszerűen hagyja, hogy a gél egy egész éjszakán át dolgozzon.

Contractubex® alkalmazása
Alkalmazza a Contractubex gélt a lehető leghamarabb a seb lezáródása vagy a varratok eltávolítása után. Az alig látható heg kialakulását a korai és kitartó alkalmazás segíti elő. Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót vagy kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Legyen türelmes!

Egyes hegek gyorsabban reagálnak a kezelésre, mint mások. Elengedő türelemmel és gondossággal a heg állapota sokat javulhat.