Fizikai stressz

Egy heg akkor jelentkezik, ha egy mélyebb seb gyógyul. Mint ilyen, nem csak vizuális és pszichológiai problémát jelenthet, hanem fizikai problémát is. Sajnos a bőr nem tudja teljesen helyreállítani a sérülést. A hegek kellemetlen tünetekkel járnak, különösen a gyógyulási fázisban. Ezek közé tartozik a bőrpír, a duzzanat, a viszketés és a feszülés.

A hegszövet nem olyan, mint a normál bőr, mert a hajhagymák, a faggyú és a verejtékmirigyek nem regeneráldódnak. Kevésbé rugalmas rostokból állnak, amelyek keményedést és zsírcsökkenést eredményezhetnek, néha feszülést vagy akár korlátozott mozgást okozhatnak.

A hegképződéshez finom vérerek kapcsolódnak, ami a friss hegek piros színének oka. Ez lassan eltűnik, amikor a heg gyógyulási folyamata zajlik. Mivel a hegszövet nem rendelkezik az egészséges bőr színpigmentjeivel, a heg világosabb lesz, mint a környező bőr.

A heg láthatatlanná válása számos tényezőtől függ: a sérülés típusa és mértéke, sebgyógyulás, általános egészségi állapot, életkor, genetikai hajlam. A heg vastag, kemény és feszes lehet. A jól ápolt műtéti sebek, amelyek keskenyek, sima élekkel, általában gyorsan és egyszerűen gyógyulnak. Az így keletkezett heg általában vékony és alig látható.

A hegek minden típusát hatékonyan kezelhetjük a Contractubex®-szel, így kevésbé kellemetlenek és kevésbé láthatók lehetnek.